Градоначелник учествовао у завршници пројекта ” Мали туристи”

Градоначелник учествовао у завршници пројекта ” Мали туристи”

Градоначелник Приједора Далибор Павловић придружио се данас предшколцима централног објекта Дјечијег вртића ” Радост” који су били шеста и завршна група учесника овогодишњег пројекта “Мали туристи Приједора” који проводи Туристичка организација града.

” Наша дјеца као мали туристи на занимљив начин упознају свој град и ми у Градској управи сматрамо да је то једна добра активност да би они што боље од малих ногу упознали свој град и у будућности знали како да упознају и друге туристичке дестинације”, рекао је Павловић.
Он је узео и активно учешће и квизу са најмлађима о познавању знаменитости града.
Вршилац дужности директора Дјечијег вртића ” Радост” Татјана Брдар изјавила је да је ријеч о значајном виду учења за најмлађе и да је данашњи сусрет са градоначелником био прилика да покажу шта се научили и шта знају о свом граду.
Директор ове организације Амира Ганић потврдила је да је пројекат, који се континурано проводи сваке године, јединствен у области туризма и предшколског васпитања и намијењен је најмлађима и њиховом упознавању са средином у којој живе из перспективе туристе и основних културних и привредних објеката у граду.
Ганићева је додала да будући да , због тренутне епидемилошке ситуације обилазак дестинација није био могућ, осмишљен модел едукативне игре “Мали туристи Приједора” који је омогућио сваком учеснику да, на интерактивни и занимљив начин, упозна најважније објекте и установе у нашем граду.
” Ради се о видео презентацији прилагођеној узрасту предшколаца, а сваки предшколац је учествовао у игри с циљем упознавања туристичких дестинација града Приједора. Један од васпитача је у свакој групи био аниматор “Шеширџија” и имао је функцију туристичког водича,а овај пројекат није имао такмичарски дух већ су сви су побједници. “, истакла је Ганићева.
У пројекту је учествовало око 150 дјеце односно 6 група , а сваки учесник је добио пасош “Мали туриста”, разгледницу са посветом о вољеном граду “Свој Приједор волим и ти у њега сврати, сигурно ћеш се опет вратити”.