Малишани на поклон добили чланске карте библиотеке

Малишани на поклон добили чланске карте библиотеке

Народна библиотека “Ћирило и Методије” и Дјечији вртић “Радост” организовали су данас дружење уз књигу са малишанима вртића “Ђурђевак” на Уријама под називом “Читаоница – причаоница на отвореном”. Ријеч је о пројекту који подстиче развијање читалачких навика код најмлађих. Предшколцима су том приликом уручене бесплатне чланске карте. Иако малишани још увијек не знају читати, чланске књижице ће им добро доћи када у септембру први пут сједну у ђачке клупе.

“Трудимо се да овим активностима развијамо читалачке навике наших најмлађих, а дјеца су увијек одушевљена оваквим дешавањима, нарочито када им у посјету дођу њихови омиљени ликови, који им приближе значај читања књига на начин који могу да разумију” – изјавила је Татјана Брдар в.д. директор Дјечијег вртића “Радост”.

Малишани из приједорског вртића “Радост” имали су прилику да се кроз дружење упознају с разним књигама и енциклопедијама.

“Ми на овај начин желимо да промовишемо значај посјећивања установе културе, у овом случају библиотеке, и самим тим да његујемо љубав према књижевности од малих ногу” – казала је Гордана Вила в.д. директор Народне библиотеке “Ћирило и Методије”.