ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ПРИЈЕДОРСКОГ ВРТИЋА У ПОСЈЕТИ ВАТРОГАСЦИМА

ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ПРИЈЕДОРСКОГ ВРТИЋА У ПОСЈЕТИ ВАТРОГАСЦИМА

Четрдесетак малишана из Дјечијег вртића “Радост” данас су били гости приједорских ватрогасаца. Ријеч је о традиционалној посјети коју у Територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици организују за најмлађе суграђане, поводом Мјесеца заштите од пожара.

“Већина дјечице воли ватрогасце, а циљ ове посјете је да им приближимо наш посао, да виде радни простор у којем боравимо и којом опремом гасимо пожар. На дјеци занимљив начин, преносимо им и важне поруке, да се не треба играти отвореном ватром нити са уређајима под напоном, а такође да не користе пиротехничка средства”, рекао је Радован Мартић, в.д. старјешине ТВСЈ Приједор.

Посјету ватрогасцима, предшколци из вртића “Радост” дуго ће памтити. Одушевљени су опремом и возилима које припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице користе у својим интервенцијама, а и показне вјежбе су пратили будним погледом. Ватрогасци су даровали малишане слаткишима и лецима, уз жељу да запамте њихов број 123. “Дани отворених врата”, поводом Мјесеца заштите од пожара, биће настављени сутра, када ће ватрогасце посјетити друга група предшколаца. Током октобра, припадници Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице организоваће показне вјежбе евакуације у двјема основним школама.

Извор: Козарски вјесник