За најмлађе Приједорчане: Вртић „Цврчак” добио ново игралиште

За најмлађе Приједорчане: Вртић „Цврчак” добио ново игралиште

Малишани приједорског вртића „Цврчак”, који припада Јавној уставнови Дјечији вртић „Радост”, до сада нису имали игралиште.

Дјеца узраста од једне до три године су вријеме у вртићу проводила у затвореном простору. Имајући у виду значај боравка најмлађих на отвореном, руководство ове јавне установе покренуло је инцијативу за изградњу игралишта. Успјели су да добију простор, али су им недостајали опрема и играчке за малишане. Захваљући донацији компаније Mozzart, дјеца сада уживају на потпуно опремљеном игралишту.

– Како у медијима стално пратимо хуманитарни рад компаније Mozzart, одлучили смо да им се обратимо молбом за донацију. Они су одмах препознали важност овог пројекта и несебично се одазвали. У потпуности су опремили игралиште свим што је дјеци потребно.О одушевљењу дјеце најбоље говоре њихови осмијеси када су угледали ново игралиште и зато хвала Mozzartu – каже Татјана Брдар, в.д. директора ЈУ Дјечији вртић „Радост”, Приједор.

Она додаје да ће добијену донацију у овом вртићу максимално искористити. Наиме, планирају да сваки лијеп и сунчан дан са малишанима од сада проводе на новом игралишту.

А ту ће полазници „Цврчка” моћи да уживају у дружењу и игри у срећној кућици, на новој клацкалици, љуљашки, тобогану, у малом дворишту са столом и столицама, те да вјежбају прве спортске кораке на новом кошу и голу…

Ова донација вртићу у приједорском насељу Пећани посебно је значајна јер је прва од 1996. године- када су почели са радом.

– Кад су нам се пријатељи из вртића „Радост“ обратили за помоћ и кад су рекли да немају адекватан простор за игру вани, нисмо се двоумили ниједног тренутка. Испоручили смо опрему која им је требала. Надам се да ће ту најмлађи Приједорчани радити оно што најбоље знају, а то је играти се- рекла је Салма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Mozzart.

Извор: Глас Српске