Светосавске свечаности започеле приредбом у вртићу

Светосавске свечаности започеле приредбом у вртићу

Светосавске свечаности у Приједору ове године су, у складу са важећим епидемиолошким мјерама, започеле данас у дјечијем вртићу ” Радост” гдје су малишани извели пригодан програм поводом обиљежавања школске славе Светог Саве.

Помоћник директора за васпитно-образовни рад Гордана Ловрић изјавила је да су гости из Градске управе могли да виде како дјеца старијег предшколског узраста усвајају традицију, обичај и културу и како, на њима својствен игровни начин, то преносе у трајне вриједности.
” Драго нам је што је овогодишња манифестација обиљежавања светосавских дана почела управо у нашој установи и да су се дјеца, која ове године полазе у школу, на свој начин припремила и послала поздрав школским другарима да су и они спремни за нове изазове”, изјавила је новинарима Гордана Ловрић.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић потврдио је да по први пут прослава светосавских дана започиње у вртићу.

“Први пут започињемо прославу светосавских дана овдје у вртићу и нарочито ми је драго што је то тако. Видјели смо данас једну занимљиву приредбу и ја желим овим путем да се захвалим руководству вртића и свим васпитачима. Надам се да ће ови наши мали суграђани једног дана постати прави људи захваљујући управо њиховим васпитачима”, изјавио је Жарко Ковачевић, замјеник градоначелника Приједора.

Исти дан, градоначелник Приједора Слободан Јавор је поводом Светог Саве организовао пријем за директоре основних и средњих школа и дјечијег вртића и уручио им захвалнице за допринос очувању основних вриједности васпитно-образовног процеса у календарској 2020/2021. години за вријеме пандемије КОВИД-19 изазване вирусом корона. Пријему су присуствовала и три просвјетна радника из Приједора који су се нашли међу 42 добитника Светосавске награде за школску 2020/21. години у Републици Српској.