Активисти Црвеног крста у вртићу “Радост”

Активисти Црвеног крста у вртићу “Радост”

Црвени крст Републике Српске у сарадњи са УС АИД-ом спроводи програм под називом “Здравље у кризама” а који је едукативног садржаја и односи се првенствено на програм прве помоћи у кризним ситуацијама.

Градска организација Црвеног крста Приједор ове године има за задатак да одржи једну радионицу са најмлађом популацијом нашег града.

Како истичу из Црвеног крста, основни циљ пројекта је привући пажњу јавности и указати на важност познавања правилног пружања прве помоћи. Овај пројекат је још једна прилика за указивање на важност и обавезу сваког од наших суграђана да у датом моменту препозна и пружи помоћ онима којима је помоћ у том тренутку потребна, то је један хуман чин који покреће људе у изградњи боље, сигурније и хуманије заједнице.

Сви смо ми у некој мјери угрожени сваки дан али имамо могућност учити и пружити правилно прву помоћ те тако спашавати животе и градити бољу будућност.

Млади цертификовани активисти Црвеног крста из те области одржали су једну радионицу са дјецом из наше установе у трајању од једног школског часа, гдје су представили програм прилагођен њиховом узрасту.