ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ВРТИЋ

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ВРТИЋ

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Приједора Слободан Јавор положили су данас камен темељац за нови вртић, који ће се градити у насељу Пећани. Нови вртић прије свега ће највише олакшати дјеци и родитељима, рекла је Цвијановићева, додајући да су овакви пројекти показатељ одговорности локалних власти према својим грађанима.

– Ово је велики напор, и ја подржавам ово што раде градоначелник и Градска управа. Понашају се као одговорни људи, одговорна власт и институције које излазе у сусрет својим грађанима. Наравно, уз добру сарадњу са републичким институцијама, такво нешто неће изостати. Зато смо и у стању да реализујемо толико пројеката – изјавила је Цвијановићева, додајући да се могу очекивати и нови пројекти у Приједору.

Изградњом овог објекта, који ће имати капацитет за 220 дјеце, у великој мјери ће се ријешити дио проблема са недостатком мјеста у приједорским вртићима, поручио је градоначелник.
– Биће то један савремен објекат. Ми смо срећни што у нашем граду имамо све већи број дјеце. Међутим, поражавајућа је чињеница да је у претходних неколико година листа чекања за упис у предшкоску установу постајала све дужа. Зато је ово приоритет, и ријеч је о једном од значајнијих пројеката за Приједор – изјавио је Јавор.

Нови вртић носиће назив „Цврчак“, и пословаће у окриљу Дјечијег вртића „Радост“, из којег су поздравили изградњу овог објекта.

-Када имате у виду да је на посљедње конкурсу за упис дјеце у вртић без мејста остало преко 200 малишана, онда вам је јасно колико је ова потреба велика. Зато смо захвални Градској управи и предсједници Жељки Цвијановић на овој иницијативи – рекла је Татјана Брдар, директор вртића „Радост“.

Изградња вртића коштаће око 3,1 милиона КМ, од чега ће Град учествовати са два милиона, док ће остатак средстава обезбиједити предсједник РС и Влада РС.

Извор: Козарски вијесник