Свечаност “Ћопићеви дани у вртићу”

Свечаност “Ћопићеви дани у вртићу”

Ведрина и живост Ћопићевог духа лако освајају интересовање код дјеце. Брзо га заволе и добро разумију. Дјела Бранка Ћопића су непресушан извор љубави и доброте на ком је лако градити радост дружења, стварања, игре и учења.

Пројекат је садржавао 4 фазе:

  1. Одабир адекватних садржаја уз сардању са родитељима и дјецом из групе који су чланови библиотеке „Ћирило и Методије“. Упознавање са ликом и дјелом Бранка Ћопића кроз литературу и медије. Сакупљање фотографија за „Бранков албум“, одабир стихова, одабир пјесама из прошлости
  2. Усвајање садржаја уз свакодневно читање и причање које доприноси развоју могућности активног слушања код дјеце као и читалачке културе. Од баштице у нашем вртићком дворишту до баште „Сљезове боје“-од маја до септембра. Сакупљањем и упознавањем предмета из прошлости и сазнавањем о њиховој употребној вриједности настао је наш мали „Музеј Радост“.

Дјеца су се обукла у народне ношње у сарадњи са родитељима који су нам несебично помагали у свим фазама пројекта. И тако смо дошли до „КУД РАДОСТ“.

Да не заборавимо ни ликовне радионице у којим су дјеца осликавала своје омиљене ликове из Ћопићевих одабраних дјела.

  1. септембра смо уприличили свечаност за родитеље „Сви под кревет гаси лампе“ гдје су се дјеца представила игром, пјесмом, глумом и рецитовањем стихова.
  2. У плану је и креативна радионица са родитељима „Занати Ћопићевог краја“
  3. У завршној фази пројекта планирали смо излет у Хашане, родно село Бранка Ћопића.