Дјечија недеља

Дјечија недеља

Ове године Дјечија недеља обиљежава се у периоду од 03 до 09. октобра под слоганом „Подијели радост, знање, љубав“. Наведени слоган има за циљ да се дјеци кроз програмске активности укаже на значај вриједности које наше друштво његује а које су усмјерени према дјеци. Свако дијете треба да има срећно и безбрижно дјетињство, да буде окружено другарима и социјализовано.

У складу са наведеним слоганом и дјеца и васпитачи наше установе одржали су низ активности које се односе на промоције, едукацију, очување и унапређење здравља дјеце, васпитања и образовања, а све кроз игровни, дјеци близак контекст и у сарадњи са локалном заједницом.

У традиционалну посјету Градоначелнику ишла су дјеца старијих вртићких група вртића „Радост“, а уз позивницу за посјету и дружење на маскенбалу кроз симболичан поклон књигу „Башта сљезове боје“ хекланих корица представили су и њихов рад на пројекту „Ћопићеви дани“.

Градоначелник се ове године придружио традиционалном маскенбалу средњих и старијих вртићких група наше установе, а шетњу главном улицом употпунили смо забавом у Љетној башти. Дјеци вртића Градска управа је овом приликом поклонила и већи број играчака и дидактичких средстава.