Јавни позив за пријаву дјеце у Програм припреме у години пред полазак у школу

Јавни позив за пријаву дјеце у Програм припреме у години пред полазак у школу

На основу члана 36. Закона о предшколском васпитању и образовању („Службени гласник Републике Српске“ бр. 79/15) прописано је да се Програм за дјецу у години пред полазак у школу организује за дјецу која нису обухваћена неким обликом предшколског васпитања и образовања и која нису похађала цјеловити развојни програм, а која по прописима којима се уређује област основног васпитања и образовања у наредној школској години стичу услове за полазак у први разред основне школе.

Министарство просвјете и културе Републике Српске намјерава и у 2022.години подржати реализацију Програма, у складу са епидемиолошком ситуацијом и препорукама ЈЗУ Института за јавно здравство. У складу са горе наведеним ЈУ Дјечији вртић „Радост“ позива све родитеље да дјецу пријаве до 30. новембра 2022. године, како би благовремено доставили податке Министарству просвјете и културе и извршили припреме за реализацију програма на основу броја пријављене дјеце.

Пријаве за Програм за припрему дјеце у години пред полазак у школу уз достављање извода из матичне књиге рођених дјетета, попуњавају се у просторијама централног вртића „Радост“ у улици Вука Караџића 21 сваким радним даном у периоду од 08:00 до 14:00 часова.

Програм за припрему дјеце у години пред полазак у школу трајаће од 01.марта до 31.маја 2023. године, у укупном дневном трајању од 180 минута, а реализоваће се у просторијама вртића „Радост“. Приликом првог доласка у Програм, родитељи су дужни доставити љекарско увјерење дјетета са уредним лабораторијским налазима који садрже брис носа и грла и налаз столице који издаје надлежна здравствена установа.

Све додатне информације можете добити на телефон 052/211-702.

Бр: 955/22

Датум: 14.10.2022.год.