ЈЕСЕЊА СВЕЧАНОСТ 2022.године

ЈЕСЕЊА СВЕЧАНОСТ 2022.године

Календарски, јесен је почела 23. септембра, али лијепо вријеме и сунчани дани ишли су нам у прилог за овогодишњу припрему традиционалне Јесење свечаности. Као и претходних година дјеца и васпитачи на веома креативан начин и кроз различите активности уживали су у чарима јесени.

Глумци драмске секције за дјецу вртићког узраста вртића „Радост“ одиграли су представу „Црвенкапа и лијени вук“, уз богат радионички програм у дворишту вртића након тога. Пекли смо кестење, перушали кукуруз и правили кокице, правили смо питу од јабука и хладно цијеђене сокове од воћа и поврћа.

У луткарској представи „Лија, зец и медвјед“ уживала су дјеца вртића „Сњежана“ , а потом су у дворишту вртића правили воћну слатау, правили кокице и спремали зимницу.

Васпитачи вртића “Ђурђевак“ одиграли су за дјецу луткарску представу „Огледалце“, а активностима тражења јесењих плодова, уз кокице, наставили активности у дворишту, док су васпитачи и дјеца вртића „Палчић“ у Омарској, у затвореном поздравили јесен луткарском представом „Буре меда”. Јесењу чаролију на свој начин доживјела су и дјеца вртића “Бамби”.