Унапређење предшколског васпитања и образовања повећањем обухвата дјеце и проширивањем капацитета предшколских установа

Унапређење предшколског васпитања и образовања повећањем обухвата дјеце и проширивањем капацитета предшколских установа

Министар просвјете и културе Жељка Стојичић одржала је данас састанак са директорима предшколских установа у Републици Српској са којима је разговарала о актуелним темамам у овој области, с посебним акцентом на реализацију програма за дјецу у години пред полазак у школу, доношење економске цијене услуга те на потребе за проширење просторних капацитета за организацију предшколског васпитања и образовања.

„Влада је у протеклих пет година уложила 24 милиона КМ у инфраструктуру и развој капацитета за прихватање дјеце у предшколским установама. Иако је предшколско васпитање у надежности локалних заједница, Влада је спремно улагала и помагала локалним заједницама и родитељима да се обезбиједе капацитети за боравак њихове дјеце у предшколским установама”, рекла је министар Жељка Стојичић.

Нагласила је да ће се радити на унапређењу предшколског васпитања и образовања које ће се помно пратити, оцјењивати и вредновати, као и на  едукацији васпитача и стручних сарадника како би пронашли најадекватнији одговор у васпитању дјеце у раном добу њиховог раста и развоја.