Мали туристи

Мали туристи

У организацији са Туристичком оранизацијом града Приједора, “Мали туристи” из предшколских група наших вртића кроз 3 дана обишли су неке од важнијих локација нашег града, а на тим туристичким обиласцима пратио их је аниматор “Шеширџија”.

Првог дана обиласка, у сриједу, група предшколаца вртића “Радост” под називом “Врт” посјетили су музеј “Козаре”, библиотеку, стадион, позориште, кино и угоститељско економску-школу а свој обилазак су употпунили вожњом туристичим возићем.

Исти дан предшколци вртића “Сњежана”  под називом “Трансформација” посјетили су музеј, библиотеку, галерију, спомен кућу, џамију, кино као и пољопривредно-прехрамбену школу гдје су припремали слана и слатка пецива, те су такође свој обилазак употпунили вожњом туристичкин возићем.

Четвртак, други дан обиласка био је резервисан за групу “Супер Марио”, предшколце из вртића “Ђурђевак, “Бамби” и “Палчић”. Заједно са Шеширџијом посјетили су музеј, библиотеку, градску управу, кино, угоститељско-економску школу гдје су пртипремали и дегустирали различите сластице, а посјетили су и ватрогасце.

Трећи дан, петак, туристи из вртића “Радост” под називом “Шеширџија” обишли су заједно са аниматором Шеширџијом угоститељско-економску школу, градску читаоницу, католичку цркву, кино, музичку школу и позориште гдје су презентовали своје глумачке способности, а као и претходне групе, обилазак су завршили са вожњом туристичким возићем кроз град.

И за крај трећег дана туристичког обиласка града, група “Град” из вртића “Радост” уз подршку Шеширџије посјетили су спомен кућу, музичку школу, галерију, кино, православну цркву, тенис клуб, радио-телевизију Приједор, а астрономско друштво “Сиријус” је малим туристима омогућио и посматрање кроз телескоп, а завршетак обиласка употпуњен је са вожњом кроз град у турсистичком возићу.