НОВА ВРТИЋКА ГРУПА: У ОМАРСКОЈ НЕМА ВИШЕ МАЛИШАНА НА ЛИСТИ ЧЕКАЊА

НОВА ВРТИЋКА ГРУПА: У ОМАРСКОЈ НЕМА ВИШЕ МАЛИШАНА НА ЛИСТИ ЧЕКАЊА

У вртићу „Палчић“ у Омарској опремљена је просторија за смјештај нове вртићке групе. У новој групи је 25 малишана и на тај начин у прошлост је отишао списак дјеце која чекају на упис у ову предшколску установу.

Директор ЈУ Дјечији вртић „Радост“ Приједор Татјана Брдар каже да је вртић новцем из свог буџета реновирао и опремио кухињу, те обезбиједио средства за плате два нова васпитача који су ангажовани због нове групе.

„За остатак смо се обратили нашим пријатељима из Арцелор Митала који су се заиста несебично одазвали на наш позив и изашли у сусрет за све оно што нам је било непходно. Тако су они на себе преузели реновирање купатила, те сређивање, адаптацију и потпуно опремање сале у којој малишани бораве“, навела је Брдарева.

Додала је да су посебно радосни, јер више нема листе чекања за дјецу у Омарској.

„Сама иницијатива за формирање ове групе потекла је од родитеља који су се обратили управи вртића једном молбом, уз потписе свих родитеља, чији су малишани остали без мјеста у вртићу и замолили нас да пронађемо средства и начин да оформимо ту једну групу. Они су се ове године обратили, и ево малишани су од првог септембра у новој групи“, рекла је Татјана Брдар.

Директор „Арцелор Митала„ Приједор Младен Јелача навео је да су радо прихватили позив за учешће у опремању вртића, те да су уложили око 20.000 КМ.

„Наше присуство у Омарској је дуго. Сеже од 1985. када је кренуло ископавање руде и ево када смо ми кренули са ископавањем 2004. године. Наш живот са локалном заједницом је неминовна димензија нашег рада и сарадње и наравно и овај пројекат, као и доста других пројеката, је изникао као резултат истинске жеље да сарађујемо, да живимо заједно и дијелимо изазове“, рекао је Јелача.

Предузеће “Водовод” властитим средствима прикључило је објекат вртића у Омарској на водоводни систем “Црно врело”.

У три вртићке групе у овом насељу сада је уписано 76 малишана, док их у свим објектима вртића „Радост“ у Приједору има укупно 498.

Извор: Козарски вјесник